Pexels

Люди за стійками: що і де п’ють київські бармени?

Це не звичайний огляд “куди б сходити”. Про найкращі місця Києва і найкращу випивку в місті ми вирішили розпитати київських барменів. Адже хто знає про бари і коктейлі краще за тих, хто нам ці коктейлі в цих самих барах готує.

Єгор Переузенко | Bar/13
вул.Рейтарська, 21/13

image01

Я працюю барменом вже майже два роки. Почалось з того, що я хотів піти адміністратором в Можевельник, але посада вже була зайнята, зате була вакансія бармена. Ось я і став барменом.

Це найкращій варіант - вчитись на місці роботи. Попрацюєш барбеком (помічник бармена - ред.), тебе трохи “прокачують” і стаєш барменом, а потім ідеш в наступний бар, і в наступний і так далі. Я встиг попрацювати вже в шести барах. Це мій шлях розвитку. В кожному місці ти підхоплюєш свої фішки і формуєш власне уявлення про роботу.

В цілому, в Україні не так вже і багато позицій алкоголю і всі працюють плюс-мінус на одних і тих самих пляшках. Не всюди знайдеш щось новеньке. Але якщо пити коктейлі, то я ходжу в Parovoz Speak Easy, Hendrick’s , True Burger . Тут за стійкою найсильніші, ті, в кого є чому повчитись. Ніби і п’єш, а ніби й переймаєш досвід. Завжди цікаво дивитись, як вони поєднують смаки. Ти можеш замовити коктейль, який є і в твоєму барі, але він буде абсолютно іншим. А якщо говорити саме про атмосферу, то люблю Косатку або лишаюсь в своєму /13.

Оля Бабенцова | Гараж бар
Бульвар Тараса Шевченка, 2

Я працюю барменом приблизно два роки. Працювала в Друзях, в Гараж барі, в Чоту. 

Чому барменом? Я люблю пити і спілкуватись з людьми. Хороший бар? Це все - він починається з порогу, ти відчуваєш атмосферу, смакуєш чудові напої, вони не завжди якісь вигадливі, в них просто гарний баланс смаку. Бармен який знає свою справу, не обов’язково має бути міксологом світового рівня, але він має відчувати що до чого.

Люблю lostandfound - там якісно і смачно; Паровоз - це класика барів. Класика бару в контексті Паровоза означає, що він довгий час був один і задавав тенденцію розвитку в масштабах країни, як Сохо бар задає в усьому світі, наприклад. Муму бар - там хороші авторські настоянки та коктейлі на них. А взагалі я люблю пити чистий алкоголь і люблю його весь. Коктейлі - це тренд, чистий алкоголь - це основи основ, класика.

Tesh | Косатка
вул.Велика Житомирська, 25/2

Я працюю барменом близько чотирьох років. В Косатці - півтора роки. За спиною в мене робота в трьох барах, але Косатка для мене другий дім. Скоріше, цей бар сам мене обрав. Я не буду говорити про атмосферу, політику закладу та особливості напоїв та страв, про це вже багато говорили. Це місце змінило моє світобачення, зблизило та познайомило мене з багатьма прекрасними людьми.

Ідеальний бар для мене - це поєднання смаку та душі. Після роботи, якщо є ентузіазм, я заходжу в /13. Тут, як не дивно, всі - твої друзі, знайомі, загалом, атмосфера домашня. Одним словом “Поїхали!”

Костя Черняєв | Буду Позже
Крутий Спуск, 62

Бармен - це одна з небагатьох професій, що зберегла в собі дух старого часу, богемних звичок. Безумовно, одна із найбільш привабливих та харизматичних професій. У нас в барі чудова музика, що створює атмосферу класичного питного закладу часів сухого закону, усі коктейлі, що увійшли в коктейльну карту були ретельно відібрані та опрацьовані, за тією ж логікою обирали віскі та інший алкоголь.

Бар знаходиться трохи вище від Бесарабської площі, така локація практично переносить вас у більш затишну частину «старого» центру. 

У хорошому барі окрім якісних напоїв, в першу чергу, є свій особливий шарм, своя атмосфера за якою гості повертаються знову і знову. Хороший коктейль, це такий, за яким ти ідеш до бару і відчуваєш його смак, коли просто про нього думаєш.

Я ходжу в Parovoz Speak Easy — за атмосферою; Hendricks Bar — до Надіра Кучкардова за найкращим у місті Martini та дуже привітною компанією; Alchemist Bar — за джазовими вечорами. 

Євген Свистунов | Bar/13
вул.Рейтарська, 21/13

image02

Барменом я працюю періодично протягом 8 років. За весь час змінив десь шість стійок. Спочатку не планував обирати саме цю професію, сподобалось по ходу п’єси. Для мене робота за стійкою - це цікаве ремесло, гарна школа продажів, корисні знайомства, ніша для реалізації ідей. Як на мене, /13 зібрав в собі найкращі якості, які я ціную в барній справі. Це крута молода команда, молоді, адекватні засновники, які не бояться експериментувати, та круті гості.

Після роботи по барах я ходжу доволі рідко, люблю більш активний відпочинок. Але якщо говорити про коктейлі, то дуже сподобався Bottega. Також люблю Gnezdo, там суператмосферно, особливо влітку. В барах я ціную невимушену атмосферу, дружній підхід до гостей, гарну музику та зручні меблі, бо це дуже важливо.

Володимир Сапєгін | Любимый Дядя
вул. Паньківська, 20

Працюю в Любимый Дядя. Запросили друзі, прийшов, побачив і залишився. Тут потрясаюча атмосфера, цікавий бар і кухня. Я за баром уже 7 років. Сам тільки зрозумів, жах як довго!

Мені подобається хороший алкоголь, подобається дарувати людям гастрономічні задоволення, робити світ трішки п’янішим, добрішим і цікавішим.

Всім раджу паб Товстий Лев. Це легендарний паб, практично всі працівники громадського харчування там відпочивають, місце зустрічі. Buzz bar на Подолі, там один з найкращих кальянів в місті, затишно і димно. Звичайно ж, Паровоз, тут пояснення зайві.

Я п’ю в основному джин і бурбон, в коктейлях притримуюсь одвічної класики - олдфешн, негроні, бульвардьє. Бари, в яких я п’ю коктейлі різні, і готують їх там по різному, душу вкладають. Найсмачніший коктейль - це коктейль зроблений з любов’ю, душею і посмішкою.